Egyesület

Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel

 
NAGY JENŐNÉ ÉLETMŰ DÍJA Nyomtatás E-mail

 

Örömhír egyesületünk életében: 

NAGY JENŐNÉ INCI 2016. Március 19 -én a Kárpátmedencei Tehetségnapon átvette a

 

TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁÉRT ÉLETMŰ DÍJAT!


A díjakat Dr Szendrő Péter professzor a NTT alelnöke, a kitüntetési bizottság elnöke adta át.
Ezúton is tiszta szívből gratulálunk Incinek.

 Papp Lászlóné ONME alelnöke

 

 LAUDÁCIÓ NAGY JENŐNÉ ÉLETMŰ DÍJA ALKALMÁBÓL

Nagy Jenőné Inci az óvodai nevelés emblematikus alakja, évtizedek óta elkötelezett híve a legkisebbek tehetséggondozásának. Oktatóként nemzedékeket vezetett be az óvodai nevelés rejtelmeibe, gyakorlati ötletekkel is segítve szakmai előmenetelüket.
Oktatói tevékenysége mellett számos szakkönyvet, tanulmányt és cikket is jegyez.
Hálózatépítő tevékenységének eredményességét jelzi, hogy több, mint kétezer óvodapedagógus vált követőjévé az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesületében. Az Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsát 2010-ben hozta létre, melynek ma már 122 tagja van, közülük 55 tehetségpont.
Önzetlenül segíti a határon túli óvodapedagógusok munkáját. Szakmai kapcsolatot alakított ki ausztráliai, japán, finn, kanadai, belga és német szakemberekkel.
A zene mindig nagyon fontos része volt az életének, ennek eredménye érződik a lelkületén, a szép iránti fogékonyságán. Forrai Katalin tanítványaként, Kodály Zoltán szellemiségét őrizve írta meg az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” óvodai programot, melyet ma már 300 óvodában alkalmaznak.
Mindig mosolygós, nyugodt személyiségével pozitívan hat a körülötte dolgozókra. Hiteles, őszinte és kritikus kommunikációja sok- sok óvodapedagógus szakmai fejlődését segíti. Rendkívüli teherbírású, fáradhatatlan és segítőkész.
 

A tehetséggondozás – azon belül a kora gyermekkori tehetséggondozás rendszerszerű működése iránti - elkötelezettsége, személyisége, emberi tartása, a szakma iránti alázata, az értékközvetítő szerepe példa lehet minden óvodapedagógus és óvodapedagógus hallgató számára.
Hálás vagyok a sorsnak, hogy lassan két évtizede együtt dolgozhatok Vele.
Drága Inci! Köszönjük, hogy vagy nekünk!
Kívánjuk, hogy még sokáig vidd a fáklyát! Adjon a jó Isten Neked ehhez egészséget és hosszú életet!

http://tehetseg.hu/dij/tehetsegek-szolgalataert-eletmudij-nemzeti-tehetsegsegito-tanacs-ntt-elismerese/nagy-jenone