Egyesület

Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel

 
   "ÓVODAI NEVELÉS A MŰVÉSZETEK ESZKÖZEIVEL"
 

 Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesülete az Óvodások Neveléséért

web: http://ovodak.org.hu

Vas Megyei Munkaközösség

  Az "Óvodai Nevelés a Mûvészetek Eszközeivel" alternatív programot adaptáló és felhasználó óvodák Vas megyei Munkaközösségének bemutatkozója

 
Munkaközösségünk a Vas megyei Táplánszentkereszten a Hét Kastély Kertje Mûvészeti Bázisóvodában alakult meg, 2004. április 23-án. A programot adaptáló Celldömölk - Sági u. Óvoda, Csákánydoroszló, Hosszúpereszteg, Kám, Táplánszentkereszt, Vép, és felhasználó óvodák Boba, Celldömölk Városi Óvoda, Csehimindszent, Egyházashetye, Gérce, Mersevát, Pecöl és Vashosszúfalu óvodapedagógusainak összefogásával. Vas megye óvodáinak 10 %-a csatlakozott egyelõre szakmai munkaközösségünkhöz. A közel 90 óvodapedagógus közül 70 fõ egyben az Országos Egyesület tagja is.
 

 

 Munkaközösségünk vezetője: 

 Varga Marietta, a vépi Vadvirág Óvoda vezetője

 

 

 

Célunk:

Az Óvodai Nevelés a Mûvészetek Eszközeivel alternatív program népszerûsítése megyénkben. Segíteni kívánjuk azokat az óvodapedagógusokat, óvodákat, akik e programot adaptálták, illetve felhasználják. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy kézzelfogható szakmai segítséget kaphasson az egyesület munkájában résztvevõ óvodapedagógus, ezért a munkatervünkben betervezettek szerint egy-egy szakmai területet dolgozunk fel a gyakorlat színhelyén. Azt szeretnénk, hogy munkaközösségünk kapocs legyen a Bázisóvoda és a mûvészeti programmal dolgozó óvodák között, ennek érdekében magas színvonalú szakmai mûhely kívánunk lenni.