Egyesület

Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel

 

Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsa (OOTT)

 

web: http://ovodak.org.hu/oott

Nivea Nyomtatás E-mail

2016. november 30-án befejeződött a NIVEA „Karolj fel egy családot” pályázata, a nehéz körülmények között élő, átlagon felüli adottsággal, motivációval rendelkező gyermekek differenciált fejlesztésének biztosításáért!

A pályázatban 82 gyermek jutott ösztöndíjhoz a tehetséggondozó óvodapedagógusok karitatív munkája alapján. A gyermekek maximum 50 000Ft ösztöndíjban részesülhettek, melyet a tehetséggondozó pedagógusok pályáztak meg.

Olyan gyermekeket tudtunk támogatni, akik még ennyi játékhoz, tevékenységi eszközhöz soha nem jutottak. A tehetséggondozó pedagógusok nagy örömmel foglalták össze, hogy a szülők és a gyermekek is meghatódtak a NIVEA és az Országos Egyesületünk összefogásától, mert nekik hallatlan nagy öröm volt átadni ennyi ajándékot a családoknak.

Több óvodapedagógus jelezte, hogy abban is a családok segítségére lesz, hogy ezeket az eszközöket a családok együtt használják a gyerekekkel, és segítsenek abban, hogy értelme legyen a segítésnek. Közösen tanulják meg az eszközök helyes használatát, s azt is, hogy tudjanak vigyázni a kapott játékokra, valamint, ha kistestvérük születik, azok is fel tudják használni majdan a tartalmas játékukhoz.

Az óvodapedagógusok arra is figyelemmel lesznek, hogy a tehetséggondozó műhelyekbe a gyerekek el tudják hozni az eszközeiket, és meg tudják mutatni társaiknak, hogy hová jutottak, mit tanultak meg a kapott eszközök segítségével.

A pályázat nem tudjuk még, hogy folytatódhat-e, megkapjuk-e következő évben a támogatási ösztöndíjat. Mindenesetre igyekszünk olyan korrekt kapcsolatot, precíz elszámolást nyújtani a 4 millió forintról, hogy lássák, érdemes az óvodásokat is támogatni az óvodapedagógusok gondoskodó segítségével.

Köszönjük az óvodáknak, hogy fontosnak látják ezt a szolgálatot, és így is segítenek a bajba jutott gyermekeknek.